1281643920_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tuli tänään täytettyä maaginen neljännesvuosisata ja sen kunniaksi ostin itselleni vihdoin ja viimein Iloleipurien lasten irtopohjavuoan! =D Vihdoin voin tehdä ihan pikkuisia kakkuja ja torttuja ja kaikkea kivaa ihan vain itselleni! :D Vuoan mukana tuli ohje karkkikakkuun, jota kokeilin heti tänään, vähän muokaten omaan makuun sopivaksi. Tumman suklaan palaset olivat ehkä vähän liikaa tässä, mutta ihan hyvän makuista oli tämä kakku, varsinkin vaniljajäätelön kanssa! Laittelen sulkuihin ne ainesosat, jotka lisäsin alkuperäiseen reseptiin =) Ja karkkeina käytin Amerikan pastilleja sekä M&M's suklaarakeita.

HUOM! Tämä ohje on siis 15 cm:n irtopohjavuokaan!

75 g voita
1 muna
½ dl sokeria
1 dl banaania survottuna tai omenasosetta
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa
(2 tl kaakaojauhetta)
(30 g tummaa suklaata paloiteltuna)

koristeluun:

2-3 dl tomusokeria (laitoin n. 1 dl kaakaotomusokeria ja 1 dl tavallista tomusokeria)
sitruunamehua tai vettä
karamelliväriä
karamelleja, strösseliä, pähkinöitä

Laita uuni lämpiämään 200 asteeseen. Voitele vuoka ja korppujauhota se. Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää sula voi, banaanisose ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä kakkua uunin alaosassa 15-20 minuuttia.

Siivilöi tomusokeri kulhoon. Lisää siihen sitruunamehua niin paljon (muutama ruokalusikallinen), että saat sakeahkon, mutta vielä levitettävän tahnan. Levitä seos jäähtyneen kakun pinnalle. Halutessasi voit loppuosaan lisätä hiukkasen karamelliväriä ja pursottaa kakun pinnalle koristeraidat. Lisää kakulle koristeeksi karamelleja, pähkinöitä tai strösseliä.

1281643962_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Nyt jatkan tv:n katselemista, Vampyyripäiväkirjat tulee kolmoselta ja onhan tuo ihan ok ohjelma. Tosin mikään ei voita True Bloodia! ;)