Pitkästä aikaa tein tätä perinteistä herkkua, liha-makaronilaatikkoa! Ja voi pojat miten hyvää se olikaan! :D Tosi simppeli tehdä ja hyvää vielä seuraavanakin päivänä. :) Itse tein tätä vähän pienemmän satsin, josta riittää n. 2-3 hengelle. Jos haluat tehdä enemmän, kaksinkertaista ainesten määrät.

200 g makaronia
200 g jauhelihaa
1 sipuli
mausteita jauhelihan maustamiseen (esim. grillaus- ja jauhelihamaustetta, chiliä, valkosipulia yms.)

3½ dl maitoa
2 munaa
aromisuolaa, jauhettua valko- ja mustapippuria
juustoraastetta

Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Kumoa siivilään ja valuta vesi pois. Silppua sipuli ja kuullota se pannulla öljyssä. Paista jauheliha kypsäksi sipulin kanssa ja mausta kypsymisen loppuvaiheessa. Sekoita maito ja munat keskenään ja mausta munamaito aromisuolalla ja pippureilla. Kumoa voideltuun uunivuokaan ensin puolet makaroneista. Niiden päälle jauhelihat ja sitten loput makaroneista. Kaada munamaito makaronien päälle ja ripottele pinnalle hieman juustoraastetta. Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla n. 35-45 minuuttia. Laatikko on valmis, kun munamaito on hyytynyt ja laatikon pinta on saanut kauniin paistovärin.