Leivotaan -lehden ensimmäisestä löytyi tämän kakun ohje nimellä Evan suosikkikakku. Ihan pikkuisen muutin ohjetta laittamalla kakkuun lisäksi sitruunamehua ja vaniljasokeria. Ja mantelien määrää vähensin 200 grammasta 160 grammaan. Oli oikein hyvää näin! :) Manteleita laittaisin tosin seuraavalla kerralla vieläkin vähemmän. Niitä oli omaan suuhun ehkä vähän liikaa. Tosin voi johtua siitäkin, että mantelit olisi pitänyt rouhia vieläkin pienemmiksi, mutta kun en sitten millään "jaksanut" alkuvaiheen jälkeen panostaa siihen. :D Tämä olisi varmasti hyvä tarjottava jouluna ja miksei vaikka jouluviemiseksi tutuille! Itse koristelin kakun vielä suklaa-voiyhdistelmällä + nonparelleilla. Laitan tähän soveltamani reseptin.

Manteli-suklaakakku

200 g voita
2 ½ dl sokeria
½ tl suolaa
6 kananmunaa
160 g kuorittuja manteleita
130 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 pienen sitruunan raastettu kuori
1 pienen sitruunan mehu 
1 tl kanelia
2 tl vaniljasokeria
200 g tummaa suklaata

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paloittele kuoritut mantelit. Vatkaa huoneenlämpöinen voi, sokeri ja suola vaahdoksi. Lisää yksi muna kerrallaan ja sekoita hyvin jokaisen välillä. Lisää sekoittamisen aikana mantelit, raastettu sitruunan kuori sekä mehu, kaneli, vehnäjauho-leivinjauheseos, vaniljasokeri ja lopuksi palasteltu suklaa. Kumoa paksu massa hyvin voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan (1 ½ l).

Paista kakkua uunin keskitasolla 50-60 minuuttia tai kauemmin. Peitä kakku paistamisen aikana foliolla, ettei se saisi liiaksi väriä. Ota kakku uunista heti, kun se irtoaa vuoan reunoista - vaikka se olisikin keskeltä kostea. Anna kakun jäähtyä vuoassa. Kakku säilyy jääkaapissa viikkoja, kunhan se on pakattu tiiviisti muovipussiin.