Tein pääsiäiseksi sitruunajuustokakun, joka maistuu niin ihanan raikkaalta! Sopii pääsiäiseen melkein kuin nenä päähän. ;)

Sitruunajuustokakku

Pohja:

150 g digestivekeksejä
50 g voita sulatettuna


Täyte:

4 liivatelehteä
3 rkl appelsiinimehua
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2½ dl vispikermaa
1 pieni luomusitruuna
n. 1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria


Kiille:

2 dl appelsiinimehua
2 liivatelehteä

Murskaa keksit jauheeksi esim. tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita keksimurujen joukkoon. Painele seos irtopohjavuokaan, joka on halkaisijaltaan n. 20 cm. Liota täytteen liivatelehtiä 5-10 minuuttia kylmässä vedessä. Raasta sitruunan kuori ja purista siitä mehu. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon sekä tuorejuusto, sokeri että vaniljasokeri ja sitruunankuori + mehu. Lämmitä appelsiinimehu kuumaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita hieman jäähtynyt mehu täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa pari tuntia.

Liota kiilteen liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Kuumenna appelsiinimehusta ½ dl ja sulata liivatteet joukkoon. Yhdistä muun mehun kanssa. Kaada kakun päälle varovasti hieman jäähtyneenä. Anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia tai yön yli ennen kakun irrottamista vuoasta.



Hyvää pääsiäistä kaikille! :)