1289609876_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Meinasin ihan unohtaa laittaa tämän herkun tänne! :o Tein tätä kotopuolessa viime viikonloppuna ja kovasti kyllä tykättiin tortusta vanhempieni kanssa. :) Ohje on Valion sivuilta. Tein muuten samalla lailla, mutta jätin tuon kahvijauheen pois pohjasta. Niin joo ja tein tortun voideltuun piirakkavuokaan ja hyvin irtosi palaset siitä! :>

Pohja:

100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 prk (à 200 g) Valio maustettua rahkaa tiramisu
1 prk (150 g)  Valio crème fraîchea 28%
1 muna
3/4 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja

Koristeraitoihin:

1 rkl Valio crème fraîchea 28% (ota sivuun täytteeseen tulevasta)

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää muna, vatkaa seos kuohkeaksi. Lisää yhdistetyt kuivat aineet siivilän läpi. Sekoita taikina tasaiseksi. Voitele piirakkavuoka. Taputtele taikina jauhotetulla kädellä vuoan pohjalle ja reunoille. Ota crème fraîche -purkista 1 rkl ja laita pieneen pakastuspussiin. Säästä koristelupursotukseen.

Yhdistä täytteen aineet. Vatkaa seosta sähkövatkaimella n.1 min, jotta täytteestä tulee kuohkea ja aineet sekoittuvat hyvin. Kaada vuokaan.

Leikkaa pakastuspussin kulmaan pieni reikä. Purista crème fraîche kahdeksi ympyräksi symmetrisesti tortun pinnalle. Vedä veitsellä keskikohdasta reunoihin päin 4 - 5 viiltoa. Näin syntyy koristekuvio. Paista uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 35 min tai kunnes kypsä. Jäähdytä. Tarjoa halutessasi tortun kanssa vadelmia tai mansikoita.