Viime viikolla leipaisin mutakakkua valkosuklaasta. Ystäväni sai taas olla makutuomarina, voi tuota raukkaa ;D Mutta olin kyllä ihan tyytyväinen tähän versioon, ainoa asia joka jäi harmittamaan oli se, että pidin kakkua liian kauan uunissa eikä se jäänyt sisältä juurikaan mutamaiseksi :/ No seuraavalla kerralla täytyy ottaa se varmuuden vuoksi "liian" aikaisin pois =D Suosittelen tämän kakun kanssa ehdottomasti mansikoita, sopivat täydellisesti pehmentämään kakun makeutta. Ai niin ja sekin piti mainita, että tämä valkosuklaa-mud cake ei ollut ihan niin makeaa kuin olin kuvitellut! :o

Valkosuklaa-mud cake

100 g valkosuklaata
100 g voita
2 kpl munaa
1 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokeriseokseen. Lisää vehnäjauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita varovasti. Kaada seos voideltuun, jauhoitettuun pyöreään vuokaan (n. 20 cm vuoka).

Paista uunin alatasolla n. 15 minuuttia. Mud Cake jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy hieman jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa. Koristele kakku sirottelemalla sen päälle tomusokeria. Voit myös laittaa kakun päälle rouhittua suklaata ja mansikan palasia.