Ihan unohdin päivittää tämän kakkusen tänne, jonka tein jouluksi ystäväni pyynnöstä hänelle ja perheelleen. Vähän maistelin täytteitä (pitäähän sitä maistella, ettei ihan mitä tahansa muille anna =D), niin ainakin ne maistuivat hyvältä, joten ehkä kakku kokonaisuudessaankin oli maistuva. :D Koristelu nyt meni päin sanonko mitä, mutta onneksi se ei makuun vaikuta. :p Koristeet tein Dr Oetkerin sokerimassasta, johon sekoitin hiukan punakkaa pastaväriä. Tuli mukava marmorikuvio koristuksiin kyllä. ^^ Kakku on tosiaan tehty Valion tiramisurahkasta, jonka myynti loppuu muuten ihan näinä päivinä. :< Kyseinen rahka kun on kausituote ja sen tilalle tulee uusi maku, kuningatar. Varmasti tuo uusi rahkakin on hyvää, mutta jään niin kaipaamaan tuota tiramisua, kun siitä tuli oma suosikki. :( No onneksi sitä löytyy pari purkkia pakkasesta pahan päivän varalle. ;)
Kakku on tehty 20 cm:n irtopohjavuokaan.
Pohja:
175 g Rainbow'n Cappuccino tummia täytekeksejä
50 g voita
Täyte:
2½ dl Flora Vanillaa
1 prk (200 g) tiramisurahkaa
1 rkl Pentikin tiramisu-makusiirappia
5 liivatelehteä
½ dl vettä
(sokeria)
Kiille:
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
2 liivatelehteä
Murskaa keksit esim. tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita keksien sekaan. Laita irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja levitä päälle keksi-voiseos. Pistä liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Vaahdota kerma ja lisää joukkoon sekä rahka että makusiirappi (ja sokeria maun mukaan). Kuumenna vesi ja sulata kuumaan nesteeseen liivatteet. Sekoita täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Kuumenna vaniljakastikkeesta ½ dl ja sulata liivatteet joukkoon. Sekoita lopun vaniljakastikkeen joukkoon. Anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia tai yön yli ennen kakun irrottamista vuoasta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.