1279055122_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Intouduin pitkästä aikaa ostamaan Juustoportin leipäjuustoa ja voi miten hyvää se olikaan! :) Juustoa ei tarvi lämmittää kuin reilu puoli minuuttia mikrossa, kun se on jo sopivan pehmeää. Itse söin juustoni tällä kertaa vadelmahillon kera.

Leipäjuustoa syödään perinteisesti lämmitettynä lakkahillon kera, mutta myös esim. edellä mainittu vadelmahillo sopii juuston kanssa. Leipäjuustoa voi syödä myös kylmänä ja se sopii siten myös erityisen hyvin erilaisiin salaatteihin. Tästä tulikin mieleeni, että pakko tehdä jonain päivänä leipäjuustosalaattia, nammm :)

Kun olin lapsi, meillä oli vanhempien kanssa tapana käydä ostamassa isoja leipäjuustopalasia Juustoportilta, Jalasjärveltä. Silloin en vielä tykännyt syödä sitä minkään hillon kanssa, mutta nykyään jopa lakkahillokin menee =D Jos jollain sattuu olemaan asiaa Etelä-Pohjanmaalle, suosittelen käymään ko. paikassa leipäjuustokaffeilla :)

Olen tottunut sanomaan tätä juustoa leipäjuustoksi, enkä juustoleiväksi kuten jotkut sitä kutsuvat. Enpä sitten tiedä kumpi on oikea tapa, minä kuitenkin pitäydyn tässä leipäjuustossa ;)