Sain raparperia anoppilasta ja niistähän piti tehdä tietenkin piirakkaa! Pakastimesta otin vielä mansikkaa täytteeseen mukaan ja voi miten namia olikaan :P~ Tämän reseptin olen taas koonnut monesta eri lähteestä ja vähän muokannutkin, joten en nyt viitsi linkittää tähän kaikkia alkuperiä ;) Oli pakko lisätä ohjeeseen myös kanelia, ei raparperia ilman kanelia nimittäin! :D
Pohja:
150 g voita
1 muna
1 dl sokeria
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
n. 4 raparperinvartta
2-3 dl mansikoita
1 muna
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
1 prk kermaviiliä
Laita huoneenlämpöinen voi kulhoon. Lisää muna ja sekoita. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää rasvan ja munan joukkoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja painele rasvatun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pilko raparperi noin 1/2 cm paksuisiksi viipaleiksi ja levitä tasaisesti pohjan päälle. Viipaloi (sulaneet) mansikat ja levitä raparperin päälle. Sekoita kermaviili, muna, sokerit ja kaneli keskenään ja kaada tasaisesti piirakan päälle. Paista 200 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt. Jäähdytä. Tarjoa vaahdotetun Flora vanillan tai vaniljajäätelön kera.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.