Kakkupohja:

1 pkt kauramurotaikinaa (400 g)

Täyte:

6 liivatelehteä
½ dl mangotölkin lientä
1 tlk säilykemangoa soseena (400 g)
300 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
½ dl sitruunamehua
4 dl kuohukermaa

Päälle:

3 dl mangososetta (esim. Piltti, Bona..)
4 liivatetta

Koristeeksi:

esim. säilykemangoa viipaleina, kermapursokkeita, strösseleitä (itse käytin lakritsiströsseleitä ja sopivat oikein hyvin!) jne..

 

Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan pohjalle. Paista 200-asteiseen uunin alimmalla tasolla 10-15 min, varo kuitenkin paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

Liuota liivatteita kylmässä vedessä 10 min. Kuumenna ½ dl mangolientä kiehuvaksi esim. mikrouunissa lasissa. Puristele liivatteet liotusvedestään ja sulata ne kuumentamaasi liemeen. Lisää tuorejuustoon liivateseos, soseutettu mango ja muut maustavat ainekset. Vatkaa kerma vaahdoksi erikseen ja yhdistä siihen varovasti juustomangoseos. Kaada hyytelö torttupohjalle.  Hyydytä jääkaapissa.

Liuota koristehyytelön liivatteet myös ensin kylmässä vedessä. Puristele liivatteet liotusvedestä ja sulata ne mangososeen kanssa (n. ½ dl) kiehuvaksi esim. mikrossa lasissa.  Lisää loppu sose joukkoon. Levitä seos juustotäytteen päälle ja anna hyytyä vähintään seuraavaan päivään. Koristele haluamallasi tavalla ennen tarjoilua.


Alkuperäinen resepti on täältä.