Synttärieni kunniaksi tarjosin vierailleni appelsiini-valkosuklaakakkua, jonka ohjeen löysin taasen Kinuskikissalta. Kakku oli ihanan raikasta ja makoisaa, namskis! :> Tein pikkuisen pienemmällä ohjeella tämän, sillä halusin saada sen mahtumaan 20 cm:n irtopohjavuokaani. =D Vaniljakastikkeen vaihdoin Flora Vanillaan ja veriappelsiinijogurtin appelsiinijogurttiin, sillä veriversiota en kaupasta onnistunut löytämään. :D Teki kyllä aika tiukkaa saada koko kakku mahtumaan vuokaan, mutta juuri ja juuri se siihen meni, onneksi!
Pohja:
175 g dominokeksejä (laitoin siis yhden pötkön dominoita)
50 g voita tai margariinia
Täyte:
5 liivatetta
2 ½ dl Flora Vanillaa
200 g appelsiinituorejuustoa
200 g appelsiinijogurttia
2 appelsiinin kuoriraaste
150 g valkosuklaata
1 dl puristettua appelsiinimehua
Kiille:
2 liivatetta
2 dl appelsiinimehua
Koristeet:
valkosuklaalastuja
limetin palasia
kultaisia kuulia
Murskaa keksit esim. kaulimen avulla pakastuspussissa. Sulata voi ja sekoita se keksien sekaan. Laita irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja levitä päälle keksi-voiseos.
Pistä liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Flora Vanilla ja sekoita joukkoon appelsiinituorejuusto ja -jogurtti. Pese appelsiinit huolellisesti ja raasta niiden kuori. Lisää kuoriraaste täytteeseen. Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä ja sekoita täytteen joukkoon. Purista appelsiineista mehu. Kuumenna mehusta 1 dl kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Jäähdyttele hetki ja sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.
Anna kiilteen liivatteiden liota kylmässä vedessä. (Voit käyttää kiilteen tekemisessä aiemmin puristetusta appelsiinimehusta ylijääneen mehun ja täydentää valmiilla tölkkimehulla.) Kuumenna mehusta ½ dl kiehuvaksi ja sulata liivatteet joukkoon. Yhdistä lopun mehun kanssa ja odota tarvittaessa hetki, jotta seos jäähtyy huoneenlämpöiseksi. Kaada sitten täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia ennen kakun irrottamista vuoasta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.