Tein reilu viikko sitten tätä uunissa paistettavaa juustokakkua. Ohje on Leivonnaisia herkkusuille-kirjasta. Tein tämän kokonaan tummasta suklaasta ja tuli kyllä niin tujakka tapaus, että seuraavalla kerralla aion laittaa sekaan myös sekä maito- että valkosuklaata. :D Tämä vaatii kylkeen ehdottomasti vaniljakastiketta! Tein ohjeesta taas puolikkaan, mutta laitan tähän reseptin ihan alkuperäisenä suoraan kirjasta otettuna. 

Suklainen juustokakku

900 g tuorejuustoa
190 g (2,2 dl) sokeria
1 tl vanilja-aromia
4 kananmunaa

200 g tummaa suklaata karkeasti pilkottuna

Pohja:
200 g digestivekeksejä
2 rkl kaakaojauhetta
150 g voita sulatettuna

Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Voitele ja jauhota halkaisijaltaan 23 cm:n kokoinen irtopohjavuoka. Pilko keksit monitoimikoneeseen (tai vaikka tehosekoittimeen) ja lisää kaakaojauhe. Jauha hienoksi. Anna koneen käydä ja kaada hitaasti joukkoon voisula. Painele taikina kämmenen tai ruokalusikan avulla tiiviisti vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Mittaa tuorejuusto, sokeri ja vanilja-aromi monitoimikoneeseen (tai käytä sähkövatkainta) ja vatkaa hiljaisella nopeudella, kunnes seos on tasaista ja paksua. Lisää munat yksi kerrallaan samalla vatkaten. Ota kulhon reunoille jäänyt aines taikinakaapimella mukaan taikinaan. Seoksen tulisi olla hyvin sileää ja kermamaista. Koneen tehon voi kääntää lopuksi suuremmalle, jotta seoksesta tulee kuohkeaa, mutta varo vatkaamasta liikaa, jottei juusto ala erottua muista aineksista. 

Sulata suklaa mikrossa tai... Pane suklaa kuumankestävään kulhoon hiljalleen kiehuvan vesikattilan päälle (mutta älä anna kulhon koskea veteen). Anna olla, kunnes suklaa on sulanut. Sekoita joukkoon hiukan juustoseosta ja sitten hiukan lisää. Näin seosten lämpötilaerot tasoittuvat. Lisää lopuksi kaikki juustoseos suklaan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. 

Lusikoi juustoseos torttupohjan päälle. Nosta vuoka isomman vuoan sisään tai reunalliselle uunipellille ja täytä ulompi vuoka vedellä niin, että kolmasosa kakkuvuoan reunoista jää näkyville. Paista juustokakkua uunissa 40-50 minuuttia. Tarkista 40 minuutin jälkeen aina välillä, ettei kakku pääse palamaan. Älä paista kakkua liikaa - sen tulisi olla keskeltä hyytelöimäistä. Anna juustokakun jäähtyä jonkin aikaa vuoassaan. Peitä sitten vuoka ja nosta kakku jääkaappiin yöksi odottamaan tarjoilua.