1244666399_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

200g voita tai margariinia
200 g Fazer Taloussuklaata
4 munaa
2 dl sokeria
2 ½ dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

 
Täyte:

1 rasia (300g) aprikoosimarmeladia
 
Kuorrutus:

200g Fazer Taloussuklaata
2 tl voita tai margariinia
1 dl kuohukermaa

Kostutus:

Maitoa, joka on maustettu vaniljasokerilla
 
Pinnalle:

suklaakuvioita tai mitä itse nyt haluaa laittaa
 
Sulata voi ja jätä se jäähtymään. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Kääntele muna-sokerivaahtoon vuorotellen voisula, suklaa ja jauho-leivinjauhoseos. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun sileäpohjaiseen kakkuvuokaan. Paista kakkua noin tunti 175-asteisessa uunissa. Jäähdytä kakku.

Leikkaa kakku kolmeksi levyksi, kostuta niitä hieman vaniljamaidolla ja täytä välit aprikoosimarmeladilla. Laita myös kakun pinnalle ohut kerros marmeladia. Sulata kuorrutusta varten suklaa vesihauteessa. Kääntele suklaasulaan pehmeä voi ja huoneenlämpöinen kerma ja sekoita tasaiseksi. Anna kuorrutuksen jäähtyä hieman ja levitä se kakun päälle ja reunoille. Asettele päälle koristeeksi suklaakuvioita jne.

Itse tein tämän kakun avomieheni synttäreille ja tein kakun päälle musiikkiaiheisia kuvioita :) Harmikseni kuviot alkoivat levitä ennen kuin ehdin laittamaan sen jääkaappiin kylmettymään. Viisainta olisi varmaan laittaa kakku hetkeksi kylmään ja vasta sitten laittaa suklaakoristeet kakun päälle. Olisi ollut myös parempi antaa kakun päälle laitettavan suklaan jäähtyä hieman enemmän, koska nyt suklaa valui rumasti tarjoiluastian reunoille :/

Tein omat suklaakuvioni sulattamalla valkoista suklaata ja laitoin sitä pakastuspussiin, johon olin leikannut pienen reiän. Pursotin suklaasta kuvioita leivinpaperin päälle, laitoin hetkeksi jääkaappiin, josta jonkun ajan päästä pakastimeen (tein siis kuviot jo aiemmin viikolla valmiiksi).