Juhlin synttäreitä viikonloppuna ja niiden kunniaksi tein mm. tämän hyydytetyn voileipäkakun. Tätä on pitänyt kokeilla tehdä jo kauan ja nyt siihen tuli hyvä tilaisuus! :) Maistui oikein hyvältä ja oli tosi helppo tehdä! Inspiraatiota kakkuun saatu täältä ja täältä.

Pohja:

150 g hapankorppuja
75 g voita tai margariinia
1 dl maitoa kostutukseen

Täyte:

4 kpl liivatelehtiä
300-350 g kinkkua
½ ruukkua ruohosipulia
2 dl vaahtoutuvaa kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g Rainbow'n paprika-sipulituorejuustoa
½ dl maitoa tai vettä
(suolaa, mustapippurirouhetta)

koristeluun esim. herneenversoja ja tomaatista tehtyjä ruusuja

Hienonna hapankorput ja sekoita pehmeän voin tai margariinin kanssa. Peitä irtopohjaisen, läpimitaltaan 24 cm:n kokoisen vuoan pohja pyöreäksi leikatulla leivinpaperilla. Painele leipäseos pohjalle. Kostuta maidolla.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Silppua kinkku ja ruohosipuli. Sekoita ne tuorejuustojen kanssa tasaiseksi. Vaahdota kerma kovaksi vaahdoksi. Lämmitä maito tai vesi ja sulata sinne liivatelehdet. Lisää liivateneste ohuena nauhana tuorejuustoseokseen ja sekoita voimakkaasti. Lisää lopuksi joukkoon vielä kermavaahto. Sekoita varovasti tasaiseksi massaksi. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa. Laita seos irtopohjavuokaan leipäseoksen päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi. Koristele.