Pääsin mukaan Valion marjakeitto -testiryhmään maistelemaan marjakeittoja ja tarkoituksena olisi myös kehittää jokin resepti jostain marjakeiton mausta. Itse aloin himoita kakkua mustikkakeitosta ja sellaisen sitten väsäsin tuossa jokunen päivä sitten. :) Oli kyllä maittava tapaus ja mustikkakeitosta ja mustikoista tuli aivan ihanan värinen kiille! Vähän meni mönkään tuo kiilteen teko, kun sauvasekoittimella survoin mustikat ja mustikkakeiton keskenään ja se kupli aika tehokkaasti. Mutta mielestäni tuo kiille näytti loppujen lopuksi aika nätiltä noinkin! :D Kakku on tehty 20 cm:n irtopohjavuokaan.

Pohja:

175 g kaurakeksejä
50 g Valio voita

Täyte:

4 liivatetta
1½ dl Valion kevytvispiä
1 prk (200 g) Valion vaniljarahkaa
50 g valkosuklaata
½ tl vanilja-aromia
½ dl maitoa tai vettä

Kiille:

3 liivatetta
2 dl Valion mustikkakeittoa
1½ dl mustikoita

Murskaa keksit esim. tehosekoittimella. Sulata voi ja sekoita keksien sekaan. Laita irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja levitä päälle keksi-voiseos. Pistä liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5-10 minuutiksi. Pilko valkosuklaa pieniksi palasiksi. Vaahdota vispikerma ja lisää joukkoon sekä vaniljarahka, -aromi että valkosuklaa. Kuumenna maito tai vesi ja sulata kuumaan nesteeseen liivatteet. Sekoita täytteeseen ja kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Kuumenna mustikkakeitosta ½ dl ja sulata liivatteet joukkoon. Sekoita lopun mustikkakeiton joukkoon. Survo sauvasekoittimella mustikat ja sekoita hyvin mukaan mustikkakeitto. Kaada täytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa n. 2 tuntia tai yön yli ennen kakun irrottamista vuoasta.

Tulee vähän vispipuuro mieleen. :P Päällä koristeena valkosuklaaata ja vispattua kermaa.