Janne-setä fiittaa taas tuotoksineen, koska uskomaton inspiraatio iski eräänä sunnuntai-iltana. Kebabravintoloiden hinnat ovat edullisuudestaan huolimatta liian suuria meidän kukkarollemme, joten tapojemme mukaan päätimme koettaa niiden myyntiartikkeleiden valmistusta omin nokkinemme. Ei siis muuta kuin kaulin sekä erinäisiä tarveaineita kouraan ja tuumasta toimeen.

 

Kanarullien leivät (kai niitä kutsutaan niin?) valmistuivat jotakuinkin näin:

 

Vehnäjauhoja 4 dl

Ruokaöljyä 0,5 dl

Suolaa 1 tl

Leivinjauhetta 1 tl

Kuumaa vettä 2 dl

 

Täällä blogissa ainakin pariin otteeseen esiin tulleeseen pizzapohjaan verrattuna tässä siis ei ollut ollenkaan kuivahiivaa, jottei taikina turpoaisi paistettaessa, mutta se sisälsi paljon enemmän ruokaöljyä. Epäilisinkin ihan omia aikojani sen tuovan taikinaan lisää sitkeyttä, joka on tässä tarkoituksessa hyväksi. Taikinan annoin vetäytyä jääkaapissa vajaan puoli tuntia ja tämän jälkeen kaulin siitä mahdollisimman ohuet levyt. Operaatiossa käytin melko reilusti jauhoja, etteivät taikinalevyt vain hajoaisi kesken kaiken ja yllätyksekseni onnistuinkin estämään tämän tapahtumisen.

 

Levyjen päälle valelin tomaattipyrettä ja ripottelin jonkun verran juustoraastetta. Seuraavaksi asettelin päälle tuhdin kaistaleen hunajamarinoituja kanasuikaileita, ananaspaloja, sinihomejuustoraastetta, Hesburgerin Paprika-Curry-majoneesia ja Korv-Göranin hyväksi havaittua kebabkastiketta. Kokonaisuuden päälle ripottelin vielä lisää juustoraastetta ja käärin aikaansaannokset rulliksi. Tämän jälkeen paistoin niitä uunissa vartin verran ja kuvat puhukoot puolestaan.

 

1266103422_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä olemme siinä vaiheessa, että kaulitun taikinan päälle on lätkäisty tomaattipyre, juustoraaste, kana sekä ananas.

1266103475_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä käärin korkean omakätisesti rullaa valmiiksi.

1266103517_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Uunista on tultu. En erityisemmin pidä pelkästä taikinasta (eikä myöskään the main chef Henskis), joten leikkasin rullien päät erikseen. Hyviähän nekin olivat, koska seassa oli toki kanaa sekä muitakin täytteitä.

1266103578_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä oma rullani on puoliksi halkaistuna (-> helpompi syödä) lautasella vain sekuntia ennen nauttimista. Meitä sekä ruokia on toki moneen makuun, mutta minusta tämä oli kerrassaan erinomaista. Tuota pikaa aion taiteilla saman taikinareseptin pohjalta myös rullakebabit ja tällöin mukana on myös jäävuorisalaatti, tomaatti ja tuorekurkku. Myös oman kebablihan tekeminen on suunnitteilla, eikä sen pitäisi ennakkotietojen mukaan olla erityisen haastavaakaan.

Chef Henskis antoi luvan mainostaa omaakin blogiani ja sehän löytyy täältä, vaikkei sieltä ruoka-asioita löydykään.