21 yötä jouluun!

1291389548_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Joulukalenterin kolmannesta luukusta paljastuu resepti jumalaisiin kanelipikkuleipiin! Ohje on napattu uusimmasta Maku-lehdestä. Nämä on oikein helppo valmistaa ja maistuvat todella hyviltä! Taikina vain on kovin murenevaista, joten sen kanssa voi mennä vähän hermo. ;) Kannattaa käyttää pieniä muotteja, jotka helpottavat taikinan työstöä. Tein ohjeesta vain puolikkaan ja kaneli-sokeriseoksen sirottelin lusikalla pikkuleipien päälle. En uskaltanut ottaa sitä riskiä, että olisin painellut muutenkin haperoita pikkuleipiä itse seokseen. =)

Jumalaiset kanelipikkuleivät (n. 70 kpl)

200 g voita
1 1/4 dl sokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 pkt (2 ps) vaniljakastikeaineksia (Ekströms Fresta Marsán)

Pinnalle:

2 rkl sokeria
2 tl kanelia

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahtoon. Sekoita taikinaksi. Anna taikinan levätä kelmulla peitettynä jääkaapissa n. 30 minuuttia. Kauli taikinasta 3-4 mm paksuinen levy. Ota taikinasta piparimuoteilla pikkuleipiä.

Sekoita kaneli ja sokeri matalalla lautasella. Paina jokaisen pikkuleivän yläpuoli seokseen. Paista 200 asteessa 10-12 minuuttia.