Tein tällaisen mansikka-banaanitortun, johon tein tällä kertaa ihan itse pohjan. On muuten ainakin tsiljoona kertaa parempaa kuin ne kaupan valmispohjat. =D Täytteinä on banaani ohuena viipaleina, 2 dl vispikermaa, 200 g rahkaa, hieman sokeria ja vaniljasokeria sekä päällä tietenkin paljon mansikoita! Ja koristeina vähän kultahelmiä ja Marianne-rouhetta. NAM! :D Torttupohjan ohje täältä.

Vuoka:
Metallinen, pinnoitettu torttupohjavuoka, halkaisija n. 28 cm

Taikina:
2 munaa
1 dl sokeria
½ dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
n. 1/2 dl öljyä tai sulaa rasvaa

Vuokaan:
rasvaa ja (korppu)jauhoja

Voitele ja jauhota vuoka. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita leivinjauhe jauhoihin. Vatkaa munat ja sokeri kiinteäksi vaahdoksi ja lisää jauhot sekoittaen. Sekoita taikinaan lopuksi myös rasva ja kaada taikina vuokaan. Kallista vuokaa hieman tarpeen mukaan, jos taikina ei levity tasaisesti.

Paista torttupohjaa 175-asteisessa uunissa n. 15-20 minuuttia, kunnes se on ruskistunut kauniisti ja hieman irronnut reunoista. Anna jäähtyä hetki, ennen kuin kumoat torttupohjan vuoasta.

Torttupohja säilyy peiteltynä huoneenlämmössä hyvänä ainakin pari päivää ja sen voi myös pakastaa hätävaraksi. Täytä torttupohja esim. kermavaahdolla, rahkalla tai moussella ja koristele marjoilla tai hedelmillä.