Korvapuusteja ei olekaan tullut tehtyä ikuisuuteen, joten nyt oli niiden aika! :) Ohjeen otin RuokaPirkka -lehden lokakuun numerosta. Ohje löytyy myös Pirkan kotisivuilta. Tein tosin vain puolikkaan taikinan alkuperäiseen reseptiin verrattuna, sillä en tähän hätään tarvinnut ihan 32 pullaa. ;) Niin ja lisäsin vaniljasokeria sekä taikinaan että täytteeseen, vaniljan ystävä kun olen. Näistä tuli kyllä hyviä, ihan korvapuustin makuisia. ;D Täytettä kannattaa säädellä oman mieltymyksensä mukaan, enemmän sokeria ja kanelia tuovat vähän enemmän makua.

2½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 kananmuna
½ dl sokeria
½ rkl kardemummaa
3/4 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
n. 8 dl vehnäjauhoja
75 g voita

Täyte:

50 g voita
½-1 dl sokeria
1-2 rkl kanelia

1 tl vaniljasokeria

Voiteluun:

kananmunaa

Pinnalle:

raesokeria


Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma, suola ja vaniljasokeri. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Taikina saa olla pehmeää. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla n. 20 minuuttia.

Vaivaa taikinaa leivinpöydällä. Kauli taikinapala n. 30 x 60 cm:n suuruiseksi levyksi. Levitä päälle pehmeä voi ja ripottele päälle sokeria, kanelia ja vaniljasokeria (itse sekoitin ainekset keskenään lasissa, jonka avulla oli helppo kaataa ainekset levyn päälle tasaisesti). Kääri levy rullaksi, jätä saumakohta alle. Leikkaa rulla n. 16 palaan hieman vinoin viilloin. Nosta palat pystyyn kapeampi puoli ylöspäin. Paina sormilla palojen kapea kärki alas pöytään, niin että leikkauspinnat nousevat ylös. Kohota hyvin liinalla peitettyinä. Voitele korvapuustit munalla ja koristele raesokerilla. Paista 225 asteessa 8-10 minuuttia. Nauti vaikkapa lämpiminä kylmän maidon kera, nam! :)