Eläinten viikkoa vietetään maassamme 4.-10.10. Animalia on avannut viikon kunniaksi Vapauta valinnoilla -nimisen verkkosivuston, josta löytyy vinkkejä eläinystävälliseen ja -eettiseen kuluttamiseen. Sivustolla on myös monia kasvisreseptejä, käykäähän katsomassa! :) Viikon kunniaksi olen yrittänyt syödä kasviksia enemmän ja tänään tein illalliseksi näitä pihvejä ja salaattia. Tällä viikolla vietetään myös luomuviikkoa, joka näkyy myös jonkun verran tässä ruoassa.

Nykyään luomutuotteita alkaa olla yhä enemmän kaupoissa. Tänään huomasin kaupassa mm. luomumaitoa laktoosittomana. Harmi vain kun luomutuotteet tahtovat olla niin kalliita, mutta esim. tomaatteja voisin jatkossakin ostaa luomuna. Niiden kilohinta ei ainakaan tällä hetkellä ole liian suuri. :) Pihvien ohjeen otin vähän muokaten täältä. Olivat muuten ihan hyviä, olisi vain pitänyt laittaa vähän enemmän suolaa. :D Niin ja kananmunaa ei välttämättä tarvi laittaa pihveihin, mutta laitoin sen itse ihan "varmuuden vuoksi". =D Tähdenmuotoiset kurkut näin muuten jossain toisessa blogissa jokunen päivä sitten, en vain enää muista että missä!

Porkkana-punajuuripihvit

2 raakaa punajuurta
1 luomuporkkana
1 sipuli
1 luomuomena
2 raakaa perunaa
5 rkl luomuvehnäjauhoja
5 rkl perunajauhoja
1 muna
1 rkl pellavarouhetta
suolaa, pippuria ja valkosipulijauhetta

Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja raasta porrkana. Kuullota sipulia ja porkkanaa pienessä määrässä öljyä hetken aikaa. Kuori ja raasta omena, perunat ja punajuuret. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Muotoile massasta pihvejä ja paista joko rasvassa pannulla kunnes pihvit ovat kauniin ruskeita tai uunissa 225 asteessa n. 20 minuuttia.

Juustoinen salaatti

luomusalaattia
luomutomaattia
paprikaa
kurkkua
tuoretta persikkaa
raejuustoa
Valion Salaneuvos juustokuutioita

Valion maustettu rahka makea & tulinen
kermaa

Revi salaatti lautaselle. Pilko päälle tomaattia, paprikaa ja persikkaa. Kurkusta voit halutessasi ottaa kuvioita pienellä piparimuotilla tai pilkota ne normaalisti. Laita salaatin päälle sekä raejuustoa ja Salaneuvos -juustokuutioita. Valmista salaatille halutessasi kastike maustetusta rahkasta ja esim. kuohukermasta.