1287076564_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tällä viikolla vietetään valtakunnallista leivontaviikkoa, johon otin osaa leipomalla suklaamuffineita. Ohjeen otin Hei me leivotaan! -sivustolta. Muffinit maistuivat hyviltä, seuraavalla kerralla laitan ehkä vähemmän suolaa. Taikina oli jämäkämpää kuin aikaisemmin tekemissäni muffineissa, mutta... Nämä lässähtivät totaalisesti keskeltä uunissa! Näiden piti kyllä jäädä vähän sisältä löysäksi, mutta en ole koskaan nähnyt tuollaista lässähtämistä. =D Ovatpahan oikeita kuppikakkuja! Noihinhan voisi laittaa keskelle jotain herkkuja... Mmm. :P Ai niin alkuperäisessä reseptissä ei ollut mainintaa uunin lämpötilasta, joten säädin sen perinteiseen 200 asteeseen ja pidin muffineita uunissa noin vartin.

100 g voita tai margariinia
2 munaa
2½ dl sokeria
1½ tl vaniljasokeria
1 maustemitta suolaa (laitoin 1 tl)
4 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta

Asettele muffinivuoat pellille. Sulata ja jäähdytä rasva. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää jäähtynyt rasva viimeiseksi. Jaa taikina vuokiin jättämällä taikinalle nousuvaraa kolmasosa vuoasta. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Muffinien kuuluu jäädä kosteiksi keskeltä. Muffinit maistuvat parhailta leivontapäivänä ja seuraavana päivänä.