Ideoin päässäni jouluista juustokakkua ja mieleeni kehkeytyi tällainen. Ainekset on laitettu vähän mutu-tuntumalla :) Kakku on muuten tehty 20 cm:n irtopohjavuokaan, joten pienensin vähän täytteen määriä. Kakku maistui oikein pipariselta ja hyvältä. Seuraavalla kerralla voisin kuitenkin vähentää piparien määrää ja laittaa rommi-rusinarahkaa enemmän :)

Pohja:

130 g piparkakkuja
40 g rasvaa

Täyte:

1,5 dl Flora Vanillaa
½ prk rommi-rusinarahkaa (ensi kerralla laitan kyllä kokonaisen purkin)
n. 120 g Fazerin piparisuklaata
4 liivatelehteä
alle puoli desiä vettä

Murenna piparit. Sulata rasva ja yhdistä se piparimuruihin. Painele vuoan pohjalle. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. 5-10 minuutiksi. Vaahdota Flora Vanilla. Laita vaahdon sekaan rommi-rusinarahka. Sulata suklaa ja kaada se hieman jäähtyneenä vaahtoon. Kuumenna pieni määrä vettä ja liota liivatelehdet siihen. Kaada muun täytteen joukkoon. Kaada pohjan päälle ja hyydytä jääkaapissa muutamasta tunnista yön yli.

 

Osallistun tällä kakkuohjeella myös Leivontafoorumin kilpailuun :)