1280676633_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

En ole tehnyt vuosikausiin sämpylöitä ja eräänä iltana innostuin tekemään näitä ihanuuksia =) Ohjeen otin Myllärin Kokojyväinen Sämpyläjauhoseos-pussin takaa, lisäten siihen tosin tuon juustoraasteen ja vaihtamalla osan sämpyläjauhoista vehnäjauhoihin. Sämpylöiltähän nämä maistuivat ja parhaimmillaan ovat uunista tulleina ja vähän voita päällä, nam! Taikina taisi jäädä tosin liian löysäksi, kun eivät nämä oikein sämpylöiltä näyttäneet, niin littanoiksi menivät uunissa :< Tein ohjeesta puolet ja sain 12 kpl sämppäreitä, tällä ohjeella, jonka teille kirjoitan, tulee 24 sämpylää! =D

5 dl vettä tai maitoa
50 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 rkl sokeria tai siirappia
½ rkl suolaa
50 voita tai margariinia tai ½ dl öljyä
12 dl Myllärin Sämpyläjauhoseosta
n. 2 dl juustoraastetta

Liuota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää mausteet ja alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä rasva ja juustoraaste alustuksen loppupuolella. Jätä taikina tavallista pullataikinaa pehmeämmäksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi muovin tai liinan alla (n. 30 min.)

Leivo taikinasta pyöreitä tai pitkiä sämpylöitä ja kohota ne pellillä liinalla tai muovilla hyvin peitettynä. Kostuta sämpylät vedellä juuri ennen paistoa. Kostutetut sämpylät voi koristella esim. kaurahiutaleilla. Paista 225 asteessa n. 15 min.