Chef Janne se tässä terve. Minäpä fiittaan the main chef Henskiksen blogissa näin uuden vuoden kunniaksi, kun sain eräänä yönä vision loihtia seuraavan päivän illalliseksi kerrankin monipuolisen aterian: lihamureketta, perunamuussia, pippuri-texmex-kastiketta sekä pisteenä i:n päälle huikea kahden ainesosan salaatti.

Lihamureke:

400 g sikanautajauhelihaa
1,5 dl korppujauhoja
1,5 dl vettä
n. 50 g paprika-chili-tuorejuustoa
n. ½ tl suolaa
1 kpl kananmunia
juustoraastetta

+ ihan simona mausteita

Lihamurekehan on ruokana simppeli kuin mikä. Itse pohjasin luomukseni tähän netistä löytämääni ohjeeseen, joka neuvoi sekoittamaan aluksi korppujauhon sekä veden. Ohjeen mukaisen 10 minuutin turvotuksen jälkeen ripottelin päälle reilun kerroksen Rainbown Tex-Mex-maustetta, joka ei häviä kalliimmalle Santa Marialle, jota olen käyttänyt usein aiemmin.

Seuraavaksi löin kulhoon jauhelihan sekä suolaripauksen ja kourin seosta oikein olan takaa. Kenties olin kuitenkin sekoittanut korppujauhot ja veden huolimattomasti, koska tässä vaiheessa korppujauho tuntui paakkuuntuneen epätasaisesti taikinaan. Järkevämpää olisi siis kaiketi sekoittaa kaikki ainekset keskenään heti mahdollisimman tasaisesti ja antaa taikinan ns. turpoontua vasta sitten.

No, viimeisenä sekoitin joukkoon kananmunan, vanhaa kunnon chilijauhetta, vielä lisää Tex Mex -jauhetta, pienen ripauksen erästä toista chilijauheseosta ja muotoilin taikinan mahdollisimman tasaiseksi köntiksi vuokaan. Päälle päätin ripotella vielä hieman juustoraastetta. Uunissa pidin komeutta n. 45 minuuttia, joka riitti oikein mainiosti.

Perunamuussiohje on kaikkein uunoimmallekin kokille yhtä hyödyllinen kuin hampurilaisen lämmitys mikroaaltouunissa, joten hypätäänpä sen yli. No, myönnetään, että maankuulun muistini vuoksi unohdin siitä taas jälleen kerran suolan. Sitähän tosin saa lisätä jälkeen päin niin paljon kuin lystää. "Salaatti" käsitti toden totta jopa paketin ruukkusalaattia ja kaksi tomaattia viipaloituna.

Kastikkeen perustana oli Blå Band -tuotemerkin pippurikastike, 1 dl kermaa sekä 1 dl rasvatonta maitoa. Tämän lisäksi sekoitin joukkoon ankarasti em. Tex-Mex-jauhetta sekä chilijauhetta samalla kun kiehautin kastiketta pari minuuttia. Tämän jälkeen otin kattilan pois levyltä ja annoin n. 50 g margariinia sulaa joukkoon. Lopulta sekoitin valmisteen tasaiseksi ja margariini toden totta teki kastikkeesta todella täyteläistä.

Ohessa vielä pari kuvaa valmiista kattauksesta, jossa oli mukana kaksi tonkkaa maitoa sekä Hesburgerin valmistamaa talon kastiketta. Ladies and gentlemen: a dinner for two.

Olisin halunnut käyttää vanhana kukkaispoikana ruusuin kirjailtuja servettejä, mutta Henskis halusi vanhana kitupiikkinä säästää ne hamaan tulevaisuuteen.

Mjah, das ist die Hackbraten über alles.

Tässä on minun annokseni.

Henskiksen lautasella on lisäksi keitetty kananmuna ja punajuurisalaattia.

Kiitos ja näkemiin.

- Chef Janskis

Chimera's Tribune