Osallistuin tällä mutakakulla Pauligin makuparit-kisaan. Tämän mutakakun äänestysohjeet löytyvät täältä! :) Kakku oli kyllä aivan ihanan suussasulavaa, vaikka itse sanonkin! :D Kookossiirappia voi ostaa mm. täältä. Mokkamestarit ovat myös joskus myyneet kookossiirappia, mutta näköjään tuolla nettikaupassa sitä ei enää ole. :/ Nuo makusiirapit ovat hyviä myös esim. kaakaon kaverina. Kokeilkaa vaikkapa kookoskaakaota, tulee niiiin hyvää, jos vain kookoksesta tykkää! :D

Kookosmutakakku ja kookosvaahto

100 g tummaa suklaata
100 g voita
2 kpl kananmunia
1 dl sokeria
1½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 dl kookoshiutaleita
2 rkl kookossiirappia

2 dl vispikermaa
1 rkl kookossiirappia
1 tl vaniljasokeria


Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokeriseokseen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää kookossiirapin kanssa vaahtoon. Sekoita varovaisesti. Kaada seos voideltuun ja jauhoitettuun irtopohjavuokaan (läpimitaltaan 20 cm). Voit laittaa pohjalle myös leivinpaperia.

Paista uunissa n. 12-13 minuuttia. Mutakakku jää sisältä löysähköksi ja jähmettyy hieman jäähtyessään. Jäähdytä kakku hyvin ennen tarjoilua, ensin huoneenlämmössä, sitten jääkaapissa. Koristele kakku sirottelemalla sen päälle tomusokeria. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja mausta kookossiirapilla sekä vaniljasokerilla. Tarjoa mutakakun kanssa.