Sunnuntaina kokeilin tehdä ruokaa Kariniemen maustamattomasta uunibroilerista. En ollut ikinä ennen tehnyt mitään uunibroilerista ja ekaksi kerraksi tämä kokeilu oli ihan jees. =) Kaupassa oli tuo uunibroileri menossa vanhaksi ja oli siksi tarjouksessa, joten pakkohan se oli ostaa, kun sen perään olin haikaillut jo kauan. :P En vain ehtinyt päiväyksen takia pitää tätä yön yli maustumassa jääkaapissa, joten maut eivät valitettavasti menneet broilerin kaikkein sisempiin osiin. Täytyy joskus ostaa paremmalla päiväyksellä oleva uunibroileri. Mutta tosiaan päällä oleva liha ja eritoten nahka olivat niiiin hyviä! ^_^ Millä eri tavoilla te muut olette maustaneet uunibroileria? Laitan tähän vielä oman tapani maustamiseen...

Kariniemen maustamaton uunibroileri (1,3 kg)
öljyä (n. 3/4 dl)
mausteita (esim. curry, chili, valkosipuli, paprika, mustapippuri ja suola) kutakin n. 1-2 tl
valkosipulituorejuustoa

Sekoita mausteet öljyyn ja sivele sitä kauttaaltaan broilerin päälle valkosipulituorejuuston kera. Anna maustua mielellään yön yli. Kypsennä broileria uunissa 175 asteessa n. 1½ tuntia.