Ei ehkä kauneinta pullaa, mutta maistuvaa sellaista! Täytteeseen laitoin aprikoosi-mandariinimarmeladia ja valkosuklaa-limerahkaa. Täytettä tuli ehkä vähän liikaakin tähän omaan versioon, kun pursuivat ulos paloja leikatessani. :D Eli täytettä voi laittaa halutessaan vähän vähemmänkin, itse taas tykkään että täytettä on paljon eikä oo niin väliksikään vaikka vähän ulos pursuaa! ;D Pullan ohjeen otin tästä kanelipullan ohjeesta, mutta vaihdoin siis vain tuon täytteen. Syy miksi halusin tehdä vähän pienemmän taikinan oli se, että halusin saada pullat mahtumaan 20 cm:n irtopohjavuokaani. Ja melkeinhän ne mahtuivatkin. Kolmisen pullaa jäi ylimääräiseksi. :-) Tämä bostonpulla sopisi muuten hyvin pääsiäispöytään!

Sitrusmainen bostonpulla

Ainekset:

50 g voita
1 3/4 dl maitoa
n. 20 g hiivaa
1/4 tl suolaa
2 rkl sokeria
½ tl jauhettua kardemummaa
n. 5-6 dl vehnäjauhoja


Täyte:

1 prk Dronningholmin aprikoosi-mandariinimarmeladia
1 prk Valion valkosuklaa-limerahkaa


Pinnalle:

voiteluun vatkattu muna
raesokeria tai mantelilastuja


Sulata rasva kattilassa, lisää maito ja lämmitä se 37-asteiseksi. Liuota hiiva nesteeseen kulhossa tai yleiskoneessa. Lisää suola ja sokeri, kardemumma (murskaa se, jos se on kokonaista) ja melkein kaikki jauhot. Säästä hieman jauhoja vaivaamisvaiheeseen. Alusta taikinaa, kunnes se on kiiltävää ja notkeaa ja irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota leivinliinan alla n. 30 min.

Nosta taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa sitä kevyesti. Kaaviloi taikina pitkulaiseksi levyksi, n. 25 x 50 cm. Levitä marmeladi ja rahka levyn päälle. Kääri levy rullalle pidemmältä sivulta alkaen, ei liian tiukkaan. Leikkaa kääröstä palasia. Voitele vuoka ja asettele palaset vuokaan rullauspinta ylöspäin. Anna kohota leivinliinan alla n. 20-30 min. Voitele pulla kananmunalla  ja sirottele päälle raesokeria tai mantelilastuja. Paista uunin keskiosassa 20-30 minuuttia 200 asteessa, kunnes pulla on kauniin ruskea. Voit tarkistaa kypsyyden esim. cocktailtikulla.