500 g rakettispagettia
Jauhelihakastike:
400 g jauhelihaa
1 sipuli
1 tlk valkosipulitomaattimurskaa
1 dl ruokakermaa
mustapippuria, suolaa
Juustokastike:
2 rkl voita/margariinia
4 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
½ pss juustoraastetta
suolaa, paprikajauhetta, mustapippuria
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Keitä spagettia 6-7 minuuttia ja valuta se. Jätä spagetti odottamaan kattilaan. Ruskista jauheliha ja mausta se mielesi mukaan. Kuori ja silppua sipulit ja lisää ne jauhelihan joukkoon kypsymään. Kun jauheliha on ruskistunut, lisää tomaattimurska, mausteet sekä kerma ja anna hautua muutama minuutti. Sulata rasva kattilassa, lisää jauhot ja kiehauta seosta hetki. Ota kattila pois liedeltä ja lisää sekaan maito. Kuumenna kastiketta kokoajan sekoittaen levyllä kunnes kastike saostuu ja siirrä kastike taas pois hellalta. Lisää juustoraaste sekä mausteet. Sekoita kunnes juusto on sulanut. Jätä kastike odottamaan kattilaan. Voitele vuoka ja laita siihen ensin ohut kerros spagettia, sitten jauhelihakastiketta ja taas spagettia. Jatka samalla tavalla kunnes vuoka on lähes täynnä. Päällimmäiseksi tulee jäädä ohut kerros spagettia. Laita pinnalle juustokastiketta niin, että spagetit peittyvät. Paista 200 asteessa n. 35-40 minuuttia tai kunnes pinta on ruskettunut.
Olen muokannut alkuperäistä reseptiä hieman pienemmäksi, mutta ohjeesta tuli silti erittäin suuri vuoallinen ruokaa. Riittääpähän kahdelle hengelle syömistä pariksi, kolmeksikin päiväksi! ;)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.