Innostuin tuossa parisen viikkoa sitten kasvattelemaan herneenversoja, kun kuulin miten helppoa se onkaan. Ostin kaupasta kuivattuja herneitä, joita liotin ensin vedessä yön yli. Sitten asettelin herneitä mullan päälle tasaisin välein. Multaa kannattaa muistaa kastella, jottei herneenversojen kasvatus kosahda samantien. :D Parin ensimmäisen päivän aikana kannattaa myös pitää ruukun päällä esim. lautasta, jotta herneet saavat olla pimeässä. Kun kasvua alkaa näkyä, voi lautasen ottaa pois. Itselläni herneenversot alkoivat olla jo viikossa suht kivan kokoisia. Ja kuten kuvasta näkyy, tykkäävät herneenversot paljon auringosta ja ovat siksi noin kääntyneitä. :D 

Herneenversot maistuvat aivan tuoreille herneille! Niitä voi syödä ihan noin pelkiltäänkin tai laittaa vaikkapa salaattiin tai leivän päälle. 

Ja sitten siihen arvontavoittoon... Nimittäin voitin Sokoksen Muumi-aiheisesta arvonnasta näin ihanan palkinnon! Finlaysonin Muumi-keittiöpyyhkeitä 3 kpl ja Arabian uuden mehu-/mittakaatimen. Olenkin noita Arabian uusia Muumi-astioita ihastellut kovasti ja nyt sitten sainkin niistä yhden itselleni, ihanaa! :-) Noita keittiöpyyhkeitäkään minulla ei vielä ollut, kun en ole niitä raaskinnut ostaa. Aikas mukava voitto siis!