Viime viikolla Hei me leivotaan! -sivusto otti blogilähettiläisiinsä yhteyttä ja toivoi meiltä uusia täyte-ehdotuksia laskiaispullia varten. Sivustolla onkin nyt käynnissä kilpailu, jossa voit käydä äänestämässä omaa suosikkiasi! Kaikkien äänestäneiden kesken arvotaan 100 euron lahjakortti K-kauppaan, joten kannattaa käydä äänestämässä. :)

Minulta lähti kilpailuun mukaan tällainen kinuskinen täyte. Idea tuli alunperin siitä, että minulla sattui olemaan jääkaapissa avattu kinuskipurkki, jonka ajattelin sekoittaa vispatun kerman sekaan. No muistin kuitenkin Kinuskikissan sivuilla olevan kinuskikerman ohjeen ja päätinkin kokeilla sitä näihin.  Ohjetta muutin hiukan eli lisäsin siihen vaniljasokeria. Lemon curdia eli sitruunatahnaa myös sattui löytymään kaapista ja ajattelin sen sopivan kinuskin kanssa yhteen. Ja niinhän siinä kävi, että yhdistelmä oli aivan ihana! ^^ Kinuskin makeus ja sitruunan sopiva kirpakkuus loivat keskenään makoisan yhdistelmän, joka vie kielen mennessään. ;) Kannattaa kokeilla, jos kyseiset maut ovat mieleesi. :) Kinuskikerman kanssa sopisi varmasti myös puolukkahillo. Sekin kävi mielessäni, mutta koska en puolukoista juurikaan tykkää, niin se jäi omalta osaltani toteuttamatta. Mutta kokeilkaa te, jotka puolukan ystäviä olette ja tulkaa kertomaan mitä tykkäsitte! :D

Edit. 3.3.2011 Joiltain on nyt tullut epäilyjä siitä, että olisin kopioinut ideani kokonaan Kinuskikissalta. Aikamoinen sattuma, että hän on pursotuskermojaan ehdottanut laskiaispullien täytteeksi juuri tänä maanantaina!^^ Kaikille kuitenkin tiedoksi, että olen omat pullani tehnyt ja reseptini Hei me leivotaan!-sivustolle lähettänyt jo viime viikolla, joten korostan sitä että idea täytteeseen on lähtenyt ihan omasta päästä liikkeelle, kuten tuolla aiemmin olenkin jo maininnut. Kinuskikerman ohje on Kinuskikissalta ja senkin olen tuolla jo maininnut. Toivottavasti tämä vähän selkiytti asioita. :)

Laskiaispullat n. 10 kpl

(resepti Hei me leivotaan! -sivulta + lisäsin taikinaan suolaa, teko-ohjeet taas suurimmaksi osaksi Kinuskikissalta)

2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa tai
1 pussi kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl kardemummaa
noin 7 dl vehnäjauhoja
75 g voita tai margariinia sulatettuna
voiteluun munaa

Valmista taikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja ripottele joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut maidon joukkoon. Sekoita hiivamaitoon sokeri, kardemumma ja suola. Lisää joukkoon n. 5 dl jauhoja pienissä erissä käsin (tai alkuun puuhaarukalla) sekoittaen. Sekoita taikinaan sitten voisula ja tämän jälkeen loput jauhot. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa n. 45 min (esim. laske tiskialtaaseen kuumaa vettä ja laita taikinakulho kellumaan sinne).

Ota taikina pois kulhosta. Vaivaa ilmakuplat pois. Leivo kohotettu taikina suurehkoiksi pulliksi ja anna niiden kohota hyvin. Voitele pullat kananmunalla. Jos haluat pullista voimakkaamman värisiä, voitele pelkällä keltuaisella. Ripottele pinnalle raesokeria. Jos ripottelet valmiiden pullien pinnalle tomusokeria, raesokeria ei tarvitse välttämättä käyttää. Paista pullia 225 asteessa 12-15 minuuttia. Annoksesta tulee noin 10 reilun kokoista pullaa.

Kinuskinen laskiaistäyte

n. 4–5 pullan täyttöön

1 dl kuohukermaa

1 dl fariinisokeria

1 tl vaniljasokeria
4-5 tl Lemon Curd -sitruunatahnaa

Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Sekoita vaniljasokeri seokseen ja kaada kastike erilliseen kulhoon. Jäähdytä ja laita jääkaappiin viilentymään muutamaksi tunniksi. Kastikkeen on oltava jääkaappikylmää, jotta sen vaahdottaminen onnistuu.

Vatkaa kylmää kastiketta, kunnes se on valmista pursotettavaksi. Pursota kinuskikermaa halki leikatun pullan reunoille ja jätä keskelle pieni kolo sitruunatahnaa varten. Laita jokaisen pullan keskelle n. teelusikallinen sitruunatahnaa. Aseta pullan kansi täytteiden päälle ja nauti!