No mutta, se on chef Janne täällä pitkästä aikaa. Jostain päin hoksasimme aikoinaan reseptin tortillalasagneen ja liekö sitten maustoin evään jotenkin poikkeuksellisella tavalla vai mistä, mutta tämä oli piru vie aivan mahdottoman hyvää. Osapuilleen homma menee tietenkin samalla tavalla kuin minkä tahansa lasagnen teko (ohje aiempaan tekeleeseen tässä), mutta lasagnelevyjen tilalle laitoin Rainbown vehnätortillapohjia. Jonain kauniina päivänä aion tehdä samaa maissitortillapohjien kanssa.

Jauhelihakastikkeeseen siis 400 grammaa jauhelihaa (lieniköhän tässäkin tapauksessa perinteistä sikanautaa), chilitomaattimurskaa ja ruokakermaa. Fräulein Oberführer Chef Henskis antoi minulle eräästä taannoin tehtailemastani jauhelihakastikkeesta sellaista noottia, että se ei maistunut miltään. Minähän tästä suivaannuin ja ladoin lasagnekastikkeeseen mausteita aivan mahrottomasti. Sinne eksyi mitä suurimmalla varmuudella ainakin chilijauhetta, paprikajauhetta, perusjauhelihamaustetta, sipulijauhetta, tacomausteseosta ja mahdollisesti myös valkosipulijauhetta. Mielestäni myös juustoraaste (tässä tapaukessa Oltermannia) tuo kastikkeeseen oivallista täyteläisyyttä sekä makua. Suosittelen ihan yleisestikin jauhelihakastikkeen tekoon.

Voitelin vuoan pienehköllä määrällä ruokaöljyä myöhemmän tiskausoperaation helpottamiseksi ja homma kuuluu aloittaa kastikkeella. Kaadoinkin sitä siis määrätietoisesti noin parin sentin verran vuoan pohjalle ja seuraavaksi pyöreään vuokaan kolme tsibaletta em. tortillapohjia. Uusi kerros kastiketta ja uudet tortillapohjat. Vielä viimeinen silaus kastiketta ja varmistus siitä, ettei pohjien reunat nouse näkyviin kastikekerroksen alta (palavat muuten pois) ja päälle hienovarainen kerros juustoraastetta. Uunissa kokonaisuutta ei sitten tarvitse pitää kuin noin vartin verran, koska tortillapohjat kypsenevät luonnollisesti paljon nopeammin kuin lasagnelevyt. Kom ihåg det. Tiedättekö mitä seuraavaksi tehdään? No, syödään.

Palaillaan.