Alkoi tehdä mieli lihamakaronilaatikkoa ja kaupassa ollessani tuumasin, että mitäs jos tällä kertaa laittaisinkin kasviksia ruoan joukkoon! Jääkaapista löytyi myös jalapenoja, joten päätin laittaa vähän tulisuutta mukaan ja pilkkoa muutamat jalapenotkin ruoan sekaan. Ja tulihan tästä hyvää! =) Pienet jalapenoviipaleet toivat juuri sopivasti sähäkyyttä ruokaan ja kasvikset sopivat tähän oikein hyvin. Suosittelen! (:

200 g tummaa makaronia
200 g jauhelihaa
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
jalapenoviipaleita oman maun mukaan
100 g kasvissuikaleita (pakasteesta)
mausteita jauhelihan maustamiseen (esim. grillaus- ja jauhelihamaustetta, chiliä yms.)

3½ dl maitoa
1 muna
aromisuolaa, jauhettua valko- ja mustapippuria
voita päälle

Keitä makaronit suolalla maustetussa vedessä lähes kypsiksi. Kumoa siivilään ja valuta vesi pois. Silppua sipuli ja kuullota se pannulla öljyssä. Paista jauheliha kypsäksi sipulin sekä pilkotun valkosipulin kanssa ja mausta kypsymisen loppuvaiheessa. Sekoita maito ja munat keskenään ja mausta munamaito aromisuolalla ja pippureilla. Kumoa voideltuun uunivuokaan ensin puolet makaroneista. Niiden päälle jauhelihat, jäiset kasvissuikaleet, pieneksi pilkottuja jalapenoviipaleita ja loput makaroneista. Kaada munamaito makaronien päälle ja laita pinnalle pari pientä palaa voita. Paista 200-asteisessa uunissa alatasolla n. 35-45 minuuttia. Laatikko on valmis, kun munamaito on hyytynyt ja laatikon pinta on saanut kauniin paistovärin.