Nämä cupcaket tein jo äitienpäiväksi ja osallistuin samalla Pirkan järjestämään Cupcake-kisaan. Syyskuuhun asti täytyisi vielä jaksaa odotella kilpailun voittajan julistamista. :D Ai niin, nämä cupcaket olivat muuten todella herkullisia. ;)

Minttusuklaiset cupcaket

100 g voita
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1 rkl perunajauhoja
100 g tummaa suklaata
100 g
 Pirkka minttusuklaarakeita
1dl maitoa

Kuorrute:
 
2 dl  vispikermaa
100 g  tummaa suklaata
2 tl  vanilliinisokeria
 
Sulata rasva ja anna sen jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Palastele minttusuklaarakeet pieniksi paloiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata tumma suklaa esim. mikrossa. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen sulaa rasvaa, maitoa ja jauhoseosta. Lisää lopuksi tumma suklaa.  Sekoita taikina varovaisesti tasaiseksi. Täytä muffinivuoat taikinalla. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna muffinien jäähtyä kokonaan. 
 
Valmista kuorrute. Vatkaa vispikerma löysäksi vaahdoksi. Sulata suklaa ja vatkaa se vanilliinisokerin kanssa kermavaahdon joukkoon. Pursota kermavaahto muffinien päälle. Cupcaket ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä jääkaappikylmänä!