Vaalipäivänä innostuin tekemään possuruukkua, joka oli melkein samanlaista kuin aiemmin tekemäni härkäruukku. Tällä kertaa ostin Snellmanin Kunnon Kinkkusuikaleita, jotka sattuivat olemaan hyvässä tarjouksessa. :D Tein niille edellispäivänä marinadin, joka muuten tuoksui taivaalliselta! :) Possuruukkua tuli keiteltyä reilu tunti ja sen jälkeen liha olikin oikein mureaa. Ja maku oli taas mitä parhain. Vaikka mitäpä muutakaan voi odottaa näin kermaiselta ruoalta? :D 

Possuruukku

n. 300 g porsaansuikaleita (esim. Snellmanin Kunnon Kinkkusuikaleet)
1 sipuli
n. ½ dl soijakastiketta
n. 1 rkl sinappia
4 dl kuohu- tai ruokakermaa
n. 60 g pippurijuustoa (esim. Castello)
voita paistamiseen

Marinadi:
3/4 dl öljyä
1 tl suolaa
1 tl mustapippurirouhetta
2 valkosipulinkynttä
1 tl jauhettua paprikaa
1 tl kuivattua basilikaa

Valmista marinadi esim. pakastuspussissa. Lisää pussiin öljy ja sen joukkoon murskatut valkosipulinkynnet ja muut mausteet. Lisää joukkoon myös liha. Sulje pussi ja anna lihan marinoitua jääkaapissa mielellään yön yli. 

Laita soijakastike ja sinappi kattilaan ja sekoita. Lisää kattilaan kerma sekä pippurijuusto palasina ja anna kiehua hetki miedolla lämmöllä. Ruskista marinoitu liha ja pilkottu sipuli voissa pannulla. Lisää kattilaan. Keitä kastiketta miedolla lämmöllä noin tunti tai kunnes lihat ovat mureita. Tarjoa esim. riisin tai perunamuussin kanssa.