Teinpäs ihan tällaisen "perus"suklaajuustokakun. :) Tämän tein taas siihen lasten irtopohjavuokaan, jonka ympärysmitta on siis 15 cm. :D Jos haluaa tehdä isomman, niin ohjeen voi ihan hyvin kaksinkertaistaa tai vaikka tehdä vieläkin isomman. Käytin tässä kakussa Fazerin Sinistä, mutta tähän nyt voi periaatteessa laittaa melkein mitä vaan suklaata. Vain mielikuvitus on rajana! :> Kakun kanssa kannattaa muuten tarjota esim. marjoja tai hedelmiä tasapainottamaan kakun makeutta.

Pohja:

n. 70 g kaurakeksejä (voi laittaa myös Dominoita)
n. 25 g sulatettua voita


Täyte:

2 liivatelehteä
1 rkl maitoa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
100 g suklaata (esim. Fazerin Sininen)

Murskaa keksit esim. tehosekoittimessa. Sekoita keksimurujen joukkoon sulatettu voi. Painele keksimuruseos varovasti irtopohjavuokaan (jossa pohjalla mielellään leivinpaperia). Vuoan reunat voi halutessaan myös öljytä, jos haluaa helpottaa myöhemmin kakun irroittamista vuoasta. Liota liivatelehtiä 5-10 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna maito mikrossa. Purista liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois ja sekoita kuuman maidon joukkoon. Anna hieman jäähtyä.

Sulata suklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa hellalla. Sekoita tuorejuusto suklaan sekaan. Vaahdota kerma ja mausta sokereilla. Sekoita suklaa-tuorejuustoseos kermaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään n. 3-4 tunniksi.