Tässäpä ideaa ystävänpäivälle - sydämen muotoinen Daim-piiras! :) Otin ohjeen Hellapoliisilta, hieman sitä muokaten. Oli nannaa - varsinkin seuraavana päivänä. Hellapoliisin mukaan tämän voi hyvin tehdä parikin päivää ennen syömistä jääkaappiin odottelemaan =)
Pohja:
2 munaa
2 dl sokeria
25 g voita tai margariinia
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta (jee, nyt sain käyttää SLY9:ltäni saamaani jauhetta! :))
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3/4 dl maitoa
Vuoan jauhottamiseen:
voita
hasselpähkinärouhetta
Täyte:
1 ½ dl vanilliinikreemijauhetta
3 dl vettä
n. 80 g Daimia rouhittuna
Pinnalle:
n. 80 g Daimia
alle ½ dl kermaa
Koristeeksi:
n. 40 g Daimia murustettuna
Dr. Oetkerin Sydän koristekuvioita
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu voi tai margariini, sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet ja maito. Voitele ja "jauhota" hasselpähkinärouheella halkaisijaltaan n. 24 cm pyöreä kakkuvuoka tai sydämen muotoinen kakkuvuoka.
Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin parikymmentä minuuttia.
Kumoa piiras vuoasta, anna sen jäähtyä hetki ja leikkaa se sitten kahteen osaan.
Valmista täyte sekoittamalla vanilliinikreemijauhe ja vesi sekaisin, anna vetäytyä hetki (itse laitoin hetkeksi jääkaappiin). Murusta Daimit.
Levitä vanilliinikreemi piiraspohjalle, ripottele päälle murustetut Daimit. Nosta päälle toinen piiraspohja.
Keitä kasarissa Daimista ja kermasta sakea kinuskikastike. Voit murustaa Daimin, jolloin se sulaa nopeammin.
Levitä kinuski piiraan päälle. Koristele piiras rouhitulla Daimilla sekä Sydän koristekuvioilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.