Viikonloppuna vietettiin miehen synttäreitä ja niiden kunniaksi leivoin mm. tällaisen hyydytetyn kakun. Oli hyvää ja sopivan lakritsista ja sitruunamaista omaan makuun.
Kakun päälle laitoin koristeeksi karambola-paloja sekä hieman turkinpippurirouhetta. Pohjan tein sekä tavallisista että salmiakki-chili-dominoista. En halunnut siitä liian "väkevää" :)

Pohja:

200 g suklaakeksejä (laitoin yhden pötkön tavallisia dominoita sekä n. puolikkaan pötkön salmiakki-chili-dominoita)
50 g sulatettua voita

Täyte:

1 tlk sitruunarahkaa
1 prk Flora Vanillaa
100 g valkosuklaata
5 liivatelehteä
½ dl vettä
hieman sokeria

Kiille:

3 liivatelehteä
½ dl vettä
2 dl lakritsikastiketta

Peitä irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla. Sudi hieman rypsiöljyä irtopohjavuoan reunoille (helpottaa avaamista). Murskaa dominot esim. tehosekoittimessa sulatetun voin kera. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen n. viideksi minuutiksi.. Vatkaa kerma ja mausta hieman sokerilla. Sulata valkosuklaa. Sekoita kerman joukkoon sitruunarahka sekä sulatettu valkosuklaa. Kuumenna vesi ja sulata siihen liivatelehdet. Sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa kolmisen tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen (n. 5 min). Kuumenna vesi ja sulata liivatelehdet siihen. Yhdistä liivatevesi huolellisesti lakritsikastikkeen kanssa. Kaada täytteen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti ennen vuoasta irrottamista.

Kakkua kannattaa "tökkiä" varovasti reunoilta ohuella lastalla ennen kuin vuoan irrottaa kakusta pois. Tämäkin helpottaa huomattavasti avaamista ja sitä, että reunat pysyvät suht siisteinä ^_^

Pöydälle laitoin muuten Confetista tilaamani mustan pöytäliinan, joka oli kyllä aikamoinen pettymys :( Se näytti ihan jätesäkiltä ja oli todella ohutta muovia, johon tietenkin tuli heti iso reikäkin =/ Olin ajatellut mielessäni sen vähän tukevammaksi liinaksi, mutta eipä kai tuolla hinnalla voikaan odottaa kovin laadukasta tavaraa -.-