Nyt täytyy myöntää, etten ole tehnyt marenkia sitten yläasteen kotitaloustuntien. :D Mutta ihme ja kumma valkuaisten ja keltuaisten erottelu sujui oikein hyvin ja sain tehtyä hyvän vaahdon. :) Ainut ongelma tuli, kun yritin pursottaa näitä aivan liian pienellä tyllalla. Turkinpippurithan tukkeuttivat heti tyllan eikä minulla tietenkään ollut suurempaa. :/ Piti sitten ottaa se kokonaan pois ja pursotella vaan tuollaisia ympyränmuotoisia marenkeja. Minkä kokoisella tyllalla te muut olette pursottaneet marenkeja, joissa on tuollaisia rouhekokkareita mukana? Olisi tosi kiva kuulla, niin tiedän sitten joskus ostaa sopivamman kokoisen tyllan tätä hommaa varten! :) Näitä kun olisi kiva tehdä useamminkin, taisin meinaan jäädä näihin vähän koukkuun! :D Näistä suurin osa tosin meni erään läheisen lahjaan mukaan, että en sentäs koko pellillistä yksin saanut tuhottua. ;D Ohjeen otin Mint Chocolaten blogista. :)

Pellillinen eli n. 20 marenkia

3 valkuaista
3 dl tomusokeria
½-1 dl turkinpippureita (laitoin 1 dl)
1 tl omenaviinietikkaa 

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa valkuaisia sekä 1 dl sokeria n. 2 min ajan. Lisää loput sokerista ja vatkaa n. 8 min. Lisää etikka ja vatkaa vielä hetki. Lisää turkinpippurirouhe ja laita massa pursotinpussiin. Pursota marengista tähtityllalla ruusukkeita leivinpaperin päälle. Paista 75 asteessa n. 2½  tuntia. (Pidin itse marenkeja uunissa n. 3 tuntia, jonka jälkeen sammutin uunin ja jätin marengit sinne jälkilämmölle pariksi tunniksi.)