Tein eilen paholaisen hilloa ja kylläpäs olikin maistuvaista! Ohjeen otin lähinnä täältä ja vähän myös täältä. :D Chiliä leikatessa kannattaa käyttää ehdottomasti kertakäyttökäsineitä! Itselläni oli liian isot käsineet, jotka olivat vain tiellä ja päädyin ottamaan ne pois. Suuri virhe. Seuraavat neljä tuntia poltteli niin hirveästi toista kättä että huhhuh! Täytyy yrittää löytää toisenlaisia käsineitä näille lyhyille sormilleni, että voi taas joskus tehdä tätä uudestaan. x)

Paholaisen hillo

1 sipuli
800 g tomaatteja + n. 1 litra vettä
2 punaista paprikaa (suippopaprikat ovat helpompi leikata!)
4-6 punaista chiliä
6 valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
pippurisekoitusta myllystä
½ dl etikkaa
1 pkt (330 g) Dansukker Hillo-marmeladisokeria
1-2 tl oreganoa tai hieman Meiran tomaattista pasta- ja yleismaustetta sekä yrttistä kasvismaustetta myllystä

Silppua sipuli. Laita vesi kattilaan ja kiehauta. Leikkaa tomaattien pintaan ristikkäisviilto ja pane ne kiehuvaan veteen 30-60 sekunniksi, kunnes kuori alkaa irrota. Valuta vesi pois ja jäähdytä tomaatit kylmän juoksevan veden alla. Nosta tomaatit työlaudalle, poista kuori ja leikkaa kuutioiksi tai lohkoiksi. Poista samalla kannat. 

Halkaise pestyt paprikat ja chilit, poista siemenet ja silppua puolikkaat. (Käytä kertakäyttö- tai talouskäsineitä käsitellessäsi chiliä!) Hienonna valkosipulinkynnet. Laita kasariin tai kattilaan sipuli, kaltatut tomaatit, paprikakuutiot, hienonnettu chili, valkosipulit ja mausteet. Anna kiehua miedolla lämmöllä puolisen tuntia. 

Lisää etikka ja hillo-marmeladisokeri. Keitä n. 5 minuuttia silloin tällöin sekoittaen. Jäähdytä hetki ja purkita hillo hyvin pestyihin lasipurkkeihin.

Tarjoa grillattujen liha- ja makkararuokien kanssa tai hampurilaisten, ruokien ja kastikkeiden mausteena.


 

Ainekset valmiina kohti koitostaan! :D