2 yötä jouluun!

1293053190_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Joulukin se vaan on jo ihan ovella! :) Jouluksi kokeilin tehdä tällaisia joulumarsipaaneja. Ohje on Mustapippurin jouluisesta lehtisestä. Värjäsin marsipaanimassani ruusunpunaisella pastavärillä ja tuunasin niitä laittamalla osaan kuivattuja karpaloita + vaniljasokeria ja osaan rommiaromia. Etenkin nuo rommiset marsipaanit olivat oikein hyviä! :D Nämä ovat sitten hyvin makeita...

n. 40 kpl

1 dl vispikermaa
1/2 dl vehnäjauhoja
75 g mantelijauhetta
300 g tomusokeria

Sekoita kerma ja jauhot kattilassa, kiehauta koko ajan sekoittaen, kunnes seos muodostaa kattilan laidoista ja pohjasta irtoavan pallon. Jäähdytä. Lisää mantelijauhe ja tomusokeri. Sekoita kunnes massa on pehmeän muotoiltavaa ja tasaista. Kääräise marsipaanipötkö kelmuun ja pane jääkaappiin pariksi tunniksi.

Tuunaa marsipaania!

• Pyörittele marsipaanimassa palloiksi tai kolmioiksi, kasta ne sulatettuun valkoiseen tai tummaan suklaaseen ja koristele välittömästi.

• Mausta marsipaanimassa ruokalusikallisella konjakkia tai likööriä. Pyörittele palloiksi ja kasta sulatettuun suklaaseen.

• Sekoita marsipaanin joukkoon ruokalusikallinen vaniljasokeria ja desilitra hienoksi hakattuja kuivattuja hedelmiä.

• Värjää marsipaani karamellivärillä vaaleanpunaiseksi tai -vihreäksi ennen konvehdeiksi pyöräyttämistä.

1293053214_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä marsipaanin ihanaa pinkkiä väriä kera kuivatun karpalon. :)