Lauantaina 5.2. vietetään Runebergin päivää. Tein jo näin etukäteen sen kunniaksi Runebergin torttuja tällä Valion ohjeella. Kerma tosin unohtui ostaa ja korvasin sen maidolla. Laitoin lisäksi taikinaan karvasmanteliaromia, jonka voi toki jättää halutessaan pois, jos sen mausta ei tykkää. Minä taas tykkään kovastikin ja olisin voinut laittaa sitä enemmänkin taikinaan. x) Torttujen kostutusohjeen otin Myllyn Parhaan sivuilta, tosin laitoin seokseen rommiaromia. Torttujen päälle sain laitettua joulun ajoilta jääneet loput valmiit sokerikuorrutteet. Ja voi kyllä muuten kelpasi aloittaa päivä tällaisella tortulla! Oli niin ihanaa ja hyvää, eikä lainkaan kuivaa! Ekoiksi Runebergin tortuiksi siis ihan onnistuneet, vaikka tuo ulkonäkö ei nyt ihan vakuuta meikäläistä. :D No pääasia, että maistuu. ;)
n. 20 kpl
200 g voita
½ dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 munaa
1 dl kuohukermaa tai maitoa
3½ dl vehnäjauhoja
1 dl mantelirouhetta
1½ dl (n. 70 g) kaurakeksimuruja
1½ tl leivinjauhetta
1½ tl kardemummaa
n. ½-1 tl karvasmanteliaromia
Päälle:
paistonkestävää vadelmamarmeladia
Kostutukseen:
1 dl vettä
1 rkl sokeria
n. 1 tl rommiaromia
Koristeluun:
vadelmamarmeladia
1 dl tomusokeria
1½ tl kylmää vettä
tai valmista sokerikuorrutetta
Vaahdota pehmeä voi ja sokerit. Lisää munat vaahtoon vatkaten yksitellen. Lisää kuivat aineet, maito/kerma ja karvasmanteliaromi. Vatkaa tasaiseksi. Annostele taikina leivos- tai muffinivuokiin. Tee taikinan pinnalle syvennyksiä. Täytä ne vadelmamarmeladilla. Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 18 - 20 min tai kunnes kypsiä.
Anna jäähtyä. Kostuta kypsät Runebergin tortut sivelemällä niille maustettua sokerivettä. Laita vielä jokaisen tortun keskelle nokare vadelmamarmeladia. Koristele sokerivesikuorrutuksella pursottamalla kuorrutteesta rengas hillon ympäri.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.