Olinkin tänään sen verran pirteä, että päätin ryhtyä tuumasta toimeen ja donitsien kimppuun! Ohjeen otin Dansukkerin sivuilta. Ensimmäistä kertaa tein donitseja ja vähän pelkäsin tuleeko niistä kuivia koppuroita. :D Mutta hyviähän näistä tuli eikä lainkaan liian kuivia. :) Maistuvat ihanan sitruunaisilta ja ovat sopivan pieniäkin! Tosin näissä on vain se vaara, että niitä tuleekin sitten syötyä vähän enemmän... ;) Itse sain ohjeella lähemmäs kolmekymmentä donitsia.

2 munaa
1 dl ssokeria
2 dl kevytkermaa tai kahvikermaa
3 tl leivinjauhetta
yhden sitruunan raastettu kuori
1 tl kardemummaa
½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
5–7 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä tai sulatettua rasvaa

Keittämiseen
n. 1 ½ l kasvisöljyä (itselläni 500 g munkinpaistorasvaa)

Kuorrutus
2 dl Dansukkerin Kaakao- tai Mansikanmakuista tomusokeria
1 rkl vettä

Pinnalle
strösseliä

Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Yhdistä jauhot ja mausteet. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sitruunankuoriraaste sekä jauhoseos ja kerma. Lisää lopuksi sula, jäähtynyt rasva. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.

Kauli taikina 1–1 ½ cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla tai lasilla (halkaisija noin 7 cm) kakkusia. Tee kakkusten keskelle reikä sormella. Keitä donitseja kuumassa öljyssä pari minuuttia molemmin puolin. Nosta kypsät donitsit talouspaperille.

Sekoita kuorrutus. Valuta kuorrutus donitseille ja ripota strösseliä pinnalle ennen kuin pinta kuivuu.

Muutama donitsi sai päälleen Dansukkerin Siro Erikoishienoa sokeria. :)