1302042180_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tätäkin ruokaa on pitänyt jo jonkun aikaa kokeilla ja nyt sain vihdoinkin aikaiseksi pyöräyttää meille pasta carbonarat. :) Tämähän ei nyt mitään aitoa carbonaraa ole, mutta hällä väliä. :D Tästä tuli ihan hyvänmakuista, ehkä kuitenkin jotenkin tuo kermaisuus alkoi vähän loppuvaiheessa tökkiä. Hmm. :o Kermaa varmaan voisi laittaa seuraavalla kerralla vähän vähemmän ja laittaa sekaan maitoa kuten tässä Valion reseptissä on tehty. Sen mukaan tätä omaa carbonaraani tein ja vähän otin myös vaikutteita cebiciltä, jonka ansiosta muuten tähän ruokalajiin olen tutustunut. :)

200 g pekonisuikaleita
1 pieni sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 muna
2,5 dl kermaa (laitoin Valion kolmen juuston ruokakermaa)
mustapippuria
n. 1 dl juustoraastetta
250 g tagliatellea tai spagettia

Keitä pastaa ohjeiden mukaan. Paista pekonisuikaleita pannulla keskilämmöllä. Lisää hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynsi.  Vatkaa munan rakenne rikki kulhossa. Lisää munan joukkoon kerma, juustoraaste ja hieman mustapippuria. Valuta ja huuhdo keitetty pasta siivilässä ja siirrä takaisin kattilaan. Yhdistä pastaan pekoni-sipuliseos ja muna-kerma-juustoraasteseos. Kuumenna hetken aikaa, samalla sekoitellen, kunnes munaseos hyytyy. Älä kuumenna liikaa, jotta ruoka jää mehevän kosteaksi.