Tänään tein hieman mansikkahilloa ja päätin pistää sekaan myös vaniljatangon. Vanilja kun sopii niin ihanasti moneen herkkuun. :) Ohje on muuten Dansukkerilta, ilman sitä vaniljatankoa. Lisään sen nyt kuitenkin tähän. Senhän voi aina jättää poiskin, jos vaniljasta ei niin välitä. Tein hilloa tosiaan ihan vain puolesta kilosta, joten sitä ei nyt paljoa tullut. Laitan sulkeisiin isommat ainesmäärät, jos joskus tarvii tehdä tätä isompi satsi. ;)

½ kg eli n. 1 l (2 kg eli n. 4 l) mansikoita
250 g
(1 kg) Dansukker Hillosokeria
1/4 dl
(1 dl) vettä
1 (
2-3) vaniljatanko(a)

Kaada peratut mansikat kattilaan ja lisää vesi. Kuumenna kunnes alkaa muodostua vesihöyryä. Lisää hillosokeri vähitellen ja varovasti sekoittaen. Laita sekaan myös halkaistu vaniljatanko. Vähennä lämpöä, kun seos alkaa kiehua. Keitä hilloa 10 minuuttia silloin tällöin varovasti sekoittaen.

Jäähdytä n. 30 minuuttia muutaman kerran sekoittaen, kunnes rakenne alkaa kiinteytyä eivätkä marjat enää nouse pintaan. Kuori tarvittaessa vaahto. Poista halkaistu vaniljatanko. Jos purkitat hillon liian kuumana marjat nousevat pintaan. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa. Annostele hillo pestyihin, kuumennettuihin lasipurkkeihin. Sulje huolellisesti ja säilytä mieluiten viileässä.