Viime viikolla innostuin tekemään tämän reseptin innoittamana energiajuomasta juustokakkua! :D Tein tämän ihan pieneen vuokaan ystävääni ja minua varten ja aika hyvin saatiin se kahdestaan tuhottuakin. ;) Kummatkin energiajuomista tykätään, niin tämä oli just meille sopiva kakku! :D Tätä kakkuahan voisi kokeilla tehdä myös vaikkapa limsasta! Vain taivas on rajana (ja aspartaami.. :P ). Laitan tähän ihan ne määrät, joita käytin 15 cm:n irtopohjavuokaani. Jos haluaa tehdä isomman kakun, määriä voi ihan hyvin vaikka tuplata. Niin ja tosiaan käytin tässä kakussa Rodeo -nimistä energiajuomaa, siitä tuo nimikin. ;)

Pohja:

n. 70 g kaurakeksejä
n. 30 g sulatettua voita

Täyte:

2 liivatelehteä
1/4 dl energiajuomaa (tai limsaa)
100 g sitruunarahkaa
1 dl Flora Vanillaa
½-1 rkl sitruunamehua

Kiille:

n. 1 dl energiajuomaa (tai limsaa)
1 liivatelehti

Murskaa keksit esim. tehosekoittimessa. Sekoita keksimurujen joukkoon sulatettu voi. Painele keksimuruseos varovasti irtopohjavuokaan (jossa pohjalla mielellään leivinpaperia). Vuoan reunat voi halutessaan myös öljytä, jos haluaa helpottaa myöhemmin kakun irroittamista vuoasta. Liota liivatelehtiä 5-10 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna mikrossa 1/4 dl energiajuomaa. Purista liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois ja sekoita kuuman energiajuoman joukkoon. Anna hieman jäähtyä.

Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi ja lisää siihen sitruunarahka sekä sitruunamehu. Sekoita kunnolla. Lisää lopuksi joukkoon hieman jäähtynyt energiajuoma-liivateseos ja sekoita huolella. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja laita kakku jääkaappiin hyytymään n. 2-3 tunniksi.

Liota kiilteen liivatelehteä 5-10 minuuttia kylmässä vedessä. Kuumenna n. 1/4 dl energiajuomasta mikrossa. Purista taas liivatelehdestä ylimääräiset vedet pois ja sekoita se kuuman energiajuoman joukkoon. Kaada päälle loput energiajuomasta ja anna hieman jäähtyä. Kaada kiille hyytyneen kakun päälle ja anna kakun olla taas jonkin aikaa jääkaapissa, kunnes kiille on hyytynyt. Itse teen juustokakkuni aina edellisiltana ja annan kakun hyytyä koko yön yli jääkaapissa. Onpahan sitten ainakin hyvin hyytynyt seuraavana päivänä! :D

Koristele vaikkapa limen tai kumkvatin viipaleilla.