1294189033_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Hellapoliisin sivuilta löytyi resepti, johon sain vihdoin ja viimein käytettyä kuukausia kaapissa pyörineen kondensoidun maitotölkkini. =D Nämä neliöt ovat oikein ihania ja hyviä, mutta myös erittäin makeita! Pienikin palanen riittää hyvin taltuttamaan makean nälän! Tein alkuperäisestä reseptistä vain puolikkaan ja tästä riittääkin makeutensa puolesta oikein hyvin syömistä muutamallekin ihmiselle. =)

125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
4 rkl sokeria

Täyte:

50 g voita
½ dl tomusokeria
1 tölkki (n. 400 g) kondensoitua maitoa

Kuorrute:

100 g maitosuklaata

Nypi rasva ja vehnäjauhot murumaiseksi seokseksi, lisää sokeri joukkoon. Painele taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan, pistele haarukalla. Paista 200 asteisen uunin alimmalla ritilätasolla n. 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Mittaa kattilaan voi, tomusokeri ja kondensoitu maito, keittele miedolla lämmöllä koko ajan hämmennellen viitisen minuuttia. Varo polttamasta pohjaan. Voit keittää seosta myös vesihauteessa. Anna seoksen jäähtyä, silloin se jähmettyy ja on paremmin levittyvää.

Levitä seos jäähtyneen pohjan päälle ja nosta kylmään jähmettymään. Kun pinta tuntuu tahmaiselta, mutta kiinteältä, sulata paloiteltu maitosuklaa lautasella esimerkiksi mikrossa puolen minuutin jaksoissa. Levitä sula suklaa pinnalle. Leikkaa pieniksi paloiksi, sillä kovettunutta suklaata on myöhemmin vaikea leikata. Nosta kylmään.