ILOISTA VAPPUA! :)

1304194134_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Viime vuonna kokeilin vaniljaista simaa, tänä vuonna tein simani ihan perinteiseen tapaan. En vielä oikein tiedä, että maistuuko tämä nyt hyvältä vai ei, kun onnistuin saamaan itselleni taas flunssan ja makuaistini on tällä hetkellä hieman heikolla tolalla. :/ Mutta uskon, että tämäkin on hyvää, pakkohan sen on?! =D Laitoin tälläkin kertaa yhden sitruunan ja yhden appelsiinin, tykkäsin siitä yhdistelmästä niin viime vuonna. :)
Toivottavasti teillä muilla on vähän kivempi vappu kuin minulla! :>

4 litraa vettä
250 g fariinisokeria
250 g sokeria
1 sitruunan mehu
1 appelsiinin mehu
1/5 tl tuoretta hiivaa (herneen kokoinen pala)

Lisäksi:
rusinoita
sokeria


Kiehauta puolet vedestä ja kaada se sokerien päälle. Sekoita loput vedestä sekä sitruuna- ja appelsiinimehu joukkoon, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva nestetilkkaan ja sekoita nesteeseen. Anna siman käydä huoneenlämmössä noin 1 vrk. Pullota sima. Lisää jokaiseen pulloon 1 tl sokeria ja muutama rusina. Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa. Muistathan, että paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.