Pitkästä aikaa ruokapäivitystä. ;D Pääsin mukaan Euraconin testikeittiöön ja ensimmäisenä testattavaksi saapui Lookin uusia paistopusseja. Päätin kokeilla maustamattomien kananpojan fileepihvien marinointia itse paistopussissa. Tein marinadin maustamattomasta jogurtista, mausteista ja sitruunamehusta. Pihvit laitoin marinadeineen paistopussiin, jonka annoin olla jääkaapissa uunivuoassa pari päivää, josta sitten pihvit uuniin pariksi kymmeneksi minuutiksi. Tuli muuten ihan uskomattoman mureita ja maukkaita pihvejä, nämä oli kyllä niiiiin namia! :D Currykastikkeen tein myöskin itse ja siitäkin tuli juuri sopivan mausteista. :) Riisi minulla on tapana maustaa aina suolalla, currylla ja ripauksella sitruunapippuria, siitäkin tulee niin hyvää. :) Ja hei, huomatkaa sydämen muotoinen riisikeko! =D
Kananpojan fileepihvit marinoituna
4 kpl Kariniemen kananpojan fileepihvejä
200 g maustamatonta jogurttia
mausteita (mm. currya, valkosipulijauhetta, chiliä, jauhettua paprikaa, mustapippuria yms.)
1 tl sitruunamehua
Valmista marinadi sekoittamalla mausteet ja sitruunamehu jogurttiin kulhossa. Ota esiin fileepihvit ja pyörittele niitä marinadissa. Laita pihvit paistopussiin ja päälle loput marinadit. Sulje paistopussi sulkimella. Asettele paistopussi uunivuokaan ja laita sen päälle esim. tuorekelmua tiiviisti. Anna maustua jääkaapissa vähintään muutama tunti, mielellään yön yli (itse pidin siis pari päivää). Ota uunivuoka pois jääkaapista ja anna olla hetki huoneenlämmössä. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia. Ole varovainen avatessasi kuumaa pussia.
Curryriisi
1½ dl riisiä
4 dl vettä
suolaa, currya, sitruunapippuria
Keitä riisi ohjeiden mukaan. Mausta suolalla, currylla ja ripauksella sitruunapippuria.
Currykastike
25 g voita
2 dl ruokakermaa
1 rkl vehnäjauhoja
currya, suolaa, chiliä, mustapippuria, jauhettua paprikaa
Sulata voi kattilassa. Kaada sekaan kerma ja mausta. Suurusta vehnäjauhoilla ja anna kiehua muutama minuutti välillä sekoittaen.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.