Tässä tällainen perusmurotaikinan ohje :)

1274661829_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

125 g voita tai margariinia
1½ dl sokeria
1 muna
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria

Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa muna sekaan. Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita tasaiseksi nopeasti.

Täytä ohut piirakkapohja marjoilla tai hedelmäpaloilla (ja maustetulla rahkamunaseoksella tai muruseoksella). Paista 175-asteisen uunin alaosassa 25-40 min. Voit myös paistaa torttupohjan kypsäksi ilman täytettä ja täyttää sen vasta jäähtyneenä esim. marjoilla tai hedelmillä ja kermavaahdolla tai jäätelöllä. Ohjeesta tulee sopiva annos piirakkavuokaan (halkaisija n. 28 cm).

Ohje on suoraan Myllyn Paras-sivuilta.

Käytin tätä pohjaa, kun tein uudelleen Valkosuklaista mangopiirakkaa tuossa taannoin :)

1274661948_img-d41d8cd98f00b204e9800998e