1271945150_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Innostuin tekemään eilen simaa! Jännityksellä odotan miltä tuo tulee viikon päästä maistumaan =D Kerron sitten miten kävi, kunhan pääsen siman makuun =P

Tällä ohjeella tulee siis viitisen litraa simaa. Sovelsin tämän ohjeen monesta muusta ohjeesta :D


5 l vettä
3 dl fariinisokeria
2,5 dl sokeria
1 sitruuna
1 appelsiini
2 tl vaniljasokeria
1/5 tl hiivaa (herneen kokoinen pala)

Lisäksi:
sokeria
rusinoita

Mittaa sokerit vaniljasokeria lukuunottamatta isoon astiaan. Pese sitruuna ja appelsiini. Halkaise sitruuna ja purista siitä sitruspuristimella mehut erilliseen lasiin. Kuori muutama sitruunankuori varovasti jäljelle jääneistä sitruunan puolikkaista. Viipaloi appelsiini. Kiehauta n. 2 litraa vesimäärästä. Kaada vesi sokereiden päälle. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Lisää sitruunamehu, -kuoret ja appelsiiniviipaleet. Lisää simaan loput vedestä kylmänä. Lisää myös vaniljasokeri. Sekoita. Anna siman jäähtyä kädenlämpöiseksi. Ota pieni määrä kädenlämpöistä vettä, johon sekoitat hiivapalan. Lisää tämä hiivaseos simaan ja sekoita. Suojaa astia esim. muovipussilla, liinalla jne. Itse käytin foliota booliastian päällä. Anna siman käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.

Seuraavana päivänä lisää jokaiseen puhtaaseen pulloon 1 tl sokeria sekä muutama rusina. Siivilöi ja pullota sima. Säilytä pullot viileässä. Sima on valmista juotavaksi noin viikon kuluessa.

 

Edit 29.4.2010

Simaa on maisteltu nyt parin päivän ajan ja simaltahan tuo maistuu eli hyvältä! :D Tosin vaniljan makua ei maista :/ No ensi kertaa varten tietää laittaa vähän enemmän tuota vaniljasokeria :)